maanantai 26. syyskuuta 2016

Viikon kuulumiset ja tarhakuvia!


Viime postauksesta onkin jo viikko! Tässä välissä kävimme keskiviikkona ja lauantaina tallilla. Vassella oli alkuviikosta ähky, ei kuulemma hirveän paha ja toipui nopeasti, joten keskiviikkona mentiin rennosti ilman satulaa ja maastakäsin juttuja, muunmuassa liinassa pyörittämistä, peruutuskujaa, pujotelua ja lavan päälle astumista. Marsi on tunnetusti mahtava maastakäsittelyheppa, joten siltä nää jutut onnistu tosi hyvin sen kanssa, kun taas Vasse, joka on hyvä ratsuna, mutta maastakäsin ei ollut hirveen hyvä, varsinkin kun Janika oli mukana :D Vasse siis käyttäytyy tosi huonosti Janikan ollessa lähellä, luimii, potkii, näykkii ja kuopii etujalallaan.Se siis selvästi valitsee ihmisensä :D


      Ansa: Vassen kans tehtiin ensin pitkät alkukävelyt kuolaimettomilla ilman satulaa. mentiin molempiin suuntiin käyntiä ja vähän taivutuksia ympytöiden ja suunnanvaihdosten avulla. Vasse oli tosi hyvän tuntunen, vaikkakin vähän reipas. Jossain vaiheessa otettiin rentoa harjotusravia vähän molempiin suuntiin ja tulin alas selästä. Vaihdoin kuolaimettomat naruriimuun ja liinaan, ja sit koetin saada Vassea pyörimään liinassa. Ensin ei oikeen millään meinannut onnistua, mutta sit sain sen ravaamaan ympyrällä liinassa hetken aikaa. Se siitä liinailusta, enempää ei suostunu kumpaankaan suuntaan, oli tosi laiska. Tehtiin kans maastakäsin juttuja, ja ekana varmaan kokeiltiin peruuttamista. Vasse peruutti hyvin ja suoraan, pienillä avuilla. Sitten yritin saada V'n pysymään paikalla; jolloin itse kävelisin kauemmaksi ja pitäisin liinaa löysänä. Onnistu tosi hienosti tääkin! Vähän varovasti lähdin koettamaan väistöä takajaloila, sillä niin helposti Vasse potkaisee, mutta yllättävän hyvin myös väisti molempiin suuntiin, kerran tuli potku :D Lavan päälle meneminen oli kaikkein vaikeinta, ei millään meinattu päästä yhteisymmärrykseen asiasta. Tietenkään Vassse ei ole varmaan paljoo sitä lavaa nähnyt, mutta päästiin siihen kerran vaan ratsailta käsin. Peruutuskuja meni aika hyvin kans, kääntyminen oli vähän vaikeeta. Pujottelu onnistu hyvin käynnissä sekä ravissa. Mentiin viel loppuun hetken ratsailla käyntiä ja ravia vähäsen.

Ei saaatu kuvaa ilman luimimista, ei varmasti suostunut korviansa kääntämään!


    Janika: Marsin kans mentii eka käyntiä ja ravia molempiin suuntiin selästä. Käynti oli reipasta ja ravissa Marsi kuumui aika nopeasti, joten ratsastus selästä jäi aika lyhyeksi. Tulin alas selästä ja vaihdoin suitset riimuihin ja liinaan. Ansan vielä ratsastaessa aloin jo vähän juoksuttaa Marsia. Ansan alas tullessa aloimme ehdä ihan kunnolla mastakäsin juttuja. Tehtiin aikalailla samanlaisia juttuja kun Ansa ja Vasse, mutta paremmalla menestyksellä :D Marsin kans hypättiin maastakäsin pientä kavalettia ravissa. Myös puomeja mentiin aika reippaalla vauhdilla. Juoksuttaessa Marsi meni aika rauhallisesti ja todella hienosti. Lavan päälle mentiin myös tosi hienosti kaikista suunnista. Kartiopujottelu meni myös todella hienosti käynnissä sekä ravissa. Lopuksi vielä ravailua kenttää ympäri. Marsi on tosi hyvä maastakäsittely hevonen!


Lauantaina käytiin kans tallilla, Vasse oli tällöin jo kunnossa ja käytin rauhallisella parin tunnin maastolenkillä, johon kuului pari laukkapätkää (tosin mulla ja Vassella enemmän, kun meidän laukka on paljon rauhallisempaa kun Marsin.) ja ravipätkiä. Mä kokeilin mennä Vassella ratsastusvyöllä ja huovalla, ja taidan tästälähtin mennä aina sillä maastossa! Oli hirveen kivan tuntusta ja jotenkin itekkin osasi rentoutua enemmän. Laukassa täytyy vaan vielä harjotella aika paljon, kun en millään meinnannut päästä siihen mukaan. Harjotusravi oli kans super kivaa mennä ratsastusvyöllä, kun yleensä satulalla pompin Vassen selässä kuin viimeistä päivää.. :D Marsi ja Janika tuli satulalla perässä.    Täytyy nyt jo alkaa käyttää maastossa heijastimia, kun alkaa pimenemään niin nopeasti, ja autoilijat ei näe ellei ole näitä heijastimia. Keskitalvella näytetäänkin suunnilleen liikkuvilta joulukuusilta kirkkaine valoineen, kun on erivärisiä heijastimia siellä täällä :D Marsilla on myös uudet mustat iihanat pehmeet ja venyvät fleecepintelit, jee! Meillä on Marsin kanssa tapana maastossa aina, jokaikinen kerta tiputtaa pintelit kesken maaston, kun on laitettu vähän liian löysälle tai vähän liian alas, joten yleensä Ansa tulee Vassen selästä alas ja yrittää kierittää pintelit uudelleen maastossa... Jospa nää uudet olis vähän paremmat! :D Postauksen kuvat on kaikki otettu lauantaina! :)
 -Ansa & Janika


Tää on ehdottomasti mun lempikuva Marsista, jonka oon ite otanut! -Ansa
Vassella alkaa tulla paksumpaa karvaa ja samalla sillä alkaa näkyä tosi selkeästi pientä papumuskuviota, hassun näköstä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti